Natascha Deguelle

Ontdek de hartverwarmende klanken van Natascha Deguelle, de trots van Limburgse muziek. Natascha, geboren in Heerlen en getogen in Schinveld, is een talentvolle singer-songwriter die haar publiek betovert met liedjes recht uit het hart. Haar muziek is een liefdevolle ode aan haar roots, gezongen in het schilderachtige Schinveldse dialect dat zo kenmerkend is voor de regio.

Met een stem die even zacht als krachtig is, neemt Natascha je mee op een muzikale reis door het heuvelland van haar ziel, die heel veel gezien en meegemaakt heeft. 

In het dagelijks leven is ze namelijk werkzaam als gynaecoloog waar ze zij alle facetten het leven meemaakt; van het prille begin tot aan het levenseinde. 

Na een periode van ernstige ziekte bij haar zelf, besloot ze niets meer uit te stellen en eindelijk haar liedjes uit te gaan brengen. 

Elk liedje is een verhaal, geweven met de fijnste melodieën en doordrenkt met de rijke tradities van Limburg. Van verstilde ballades tot opgewekte melodieën, Natascha's repertoire is divers, maar altijd diep persoonlijk en onmiskenbaar Limburgs.

Songs: Scroll naar beneden!

17. Mai 2024


(Een lied in het Duits, vandaar de Duitse beschrijving van het lied)

 

Heute ist es soweit: Natascha Deguelle veröffentlicht ihre neueste Single "Leuchtturm" – ein Lied, das sowohl das Herz berührt als auch die Seele erleuchtet! 🎶

 

In dieser Single präsentiert sich Natascha erstmals auf Deutsch. Sie liefert ein Meisterwerk ab, das die lyrische Tiefe von Udo Lindenberg und die emotionale Intensität von Juliane Werding miteinander verbindet. Gemeinsam mit Hans Blecking hat Natascha dieses packende Lied geschrieben. 🎤

 

"Leuchtturm" thematisiert die Unterstützung und Hoffnung, die wir in den schwierigsten Momenten unseres Lebens benötigen. Es ist eine musikalische Umarmung für all jene, die sich verloren fühlen und einen Wegweiser im Dunkeln suchen. 

Höre es jetzt:

LinkLinkSpotifyLinkYouTubeLink

10 mei 2024

 

Natascha Deguelle verrast haar fans en vooral haar moeder met een speciaal cadeau voor haar verjaardag: een nieuw bonuslied getiteld "Vier zulle waal zieën". Dit lied, gezongen in het Schinvelds dialect, weerspiegelt het levensmotto van haar moeder: "We zullen wel zien".

 

Het nummer vertelt op een rustige, introspectieve manier, typerend voor de singer-songwriter stijl, over het leven van haar moeder vanaf haar geboorte in een dorpje aan de Duitse grens tijdens de nadagen van de oorlog tot aan de hedendaagse rol als geliefde grootmoeder.

 

De tekst reflecteert op de onvoorspelbaarheid van het leven en het belang van loslaten en genieten van het moment. Een mooi gebaar dat zeker zal resoneren bij haar luisteraars. Delen jullie dit speciale moment ook?

 

Luister nu:

SpotifyLinkYouTubeLinkLinkLink

29 maart 2024

 

Het is vandaag Goede Vrijdag, een dag die staat voor sereniteit. Dat geldt ook voor het tweede lied van de getalenteerde Natascha Deguelle. "Nog neet kwiet" staat voor sereniteit en is een meesterwerk dat de diepten van emotie en herinnering verkent. Gezongen in het hartverwarmende Limburgse (Schinvelds) dialect, brengt dit prachtige, rustige nummer ons in aanraking met de pure essentie van verlies en de onuitwisbare herinneringen die we koesteren aan degenen die we liefhebben.

 

🎶 "Nog neet kwiet" raakt de ziel met zijn diepgaande songtekst, die spreekt over de onwil om te geloven dat iemand echt weg is, de wens om terug te keren naar een tijd zonder gemis en het vinden van troost in de natuurlijke wereld waar de stem van een geliefde nog altijd weerklinkt. Het lied weerspiegelt de universele ervaring van verdriet en herinnering en de hoop die we vinden in de eeuwige aanwezigheid van liefde. Het lied raakt mij persoonlijk zéér.

 

Natascha Deguelle nodigt je uit om op deze dag van reflectie een moment te nemen om te luisteren, te voelen en misschien zelfs troost te vinden in de woorden en melodieën die zij deelt. Laat "Nog neet kwiet" je hart raken en herinneringen wekken aan degenen die je lief hebt gehad en misschien bent kwijtgeraakt, maar die je nooit echt vergeten bent.

 

Luister nu:


LinkLinkSpotifyYouTubeLinkLink

23 Februari 2024

 

Vandaag is het zover: de langverwachte debuutsingle van Natascha Deguelle is nu uit! Bereid je voor op een muzikale reis die je hart raakt en je meeneemt naar de kern van nostalgie en thuisgevoel. Met haar unieke lied dat de diepe banden met haar Limburgse roots verkent, raakt Natascha de ziel van iedereen die ooit heeft verlangd naar de onschuld van de jeugd, de ongerepte schoonheid van het platteland en de onverbrekelijke connectie met 'thuis'.

 

Gezongen in het Limburgse (Schinveldse) dialect, neemt dit lied je mee terug naar de "vreugere joare", naar een jeugd omringd door de gouden randjes van het leven in Limburg. Het vertelt het verhaal van een ziel die, hoewel ooit vertrokken om de wereld te verkennen, altijd geworteld bleef in de essentie van Limburg. De echo van 'thuis' bleef een constante roep, ongeacht de afstand of tijd.

 

Natascha realiseert zich dat geen enkele plek het gevoel van thuiszijn kan evenaren dat Limburg biedt. Dit lied is een eerbetoon aan de tijdloze band die we hebben met onze geboorteplaats en een herinnering dat ons hart altijd terugkeert naar waar het allemaal begon.

 

Nu beschikbaar op alle muziekplatforms, nodigen we je uit om je te laten meevoeren door de melancholische melodieën en hartverwarmende teksten van Natascha. Laat je meeslepen naar de zonovergoten velden, door de stille straten en voel je weer even helemaal thuis in het prachtige Limburg. Limburg, we zijn teruggekomen, want Limburg, jij bent ons thuis. Mis deze emotionele reis niet en duik in de wereld van Natascha Deguelle.

 

Luister nu:

SpotifyLinkLinkLinkLinkYouTube

Coming soon:

5 juli: